Im Schwedenforum tauschen sich viele Schwedenfans über Urlaub in Schweden, Arbeiten in Schweden, Anreise nach Schweden, Nachrichten aus Schweden und vielen weiteren Themen aus
Dankeschön Harry und Gabi fuer Eure lieben Wuensche zur Vorweihnachtszeit,
Ich wuensche Euch einen schönen Ersten Advent.
Viele Gruesse aus Småland
Irene
Meinst du nun das Rezept für Glögg von Anfang an, also Kartoffeln mit Rosinen und Zucker und hefe gären lassen usw oder nur das Rezept zum zusammenmischen von Wein und Gewürzen?
Ich machte ja vor Jahren den Glögg von Grund auf, ist schon einiges an Arbeit und jetzt ist man dazu schon zu spät dran.
10 muggar
75 cl enkelt rödvin
skal och saft av 1 vältvättad blond apelsin
1 tsk kardemummakärnor
1 stång äkta kanel
5 cm torkad ingefära i bit
1/2-1 dl strösocker, efter tycke
1 tsk (sultan)russin
(10 cl vodka/renat, sherry, madeira)
Häll ca 3 dl av vinet i kastrull, pressa i apelsinen och stick nejlikorna i skalet. Lägg skal, kryddor, socker och russin i vinet och hetta upp nästan till kokpunkten, tag från spisen. Låt stå och dra ett par timmar för kraftigare smak. Sila vätskan och häll på resten av vinet, hetta upp tills drycken ryker, och servera den ångande varm med (flagad) mandel och (sultan)russin. Om man vill spetsa med en skvätt sprit eller starkvin gör man det allra sist, i het, silad glögg.
Använd en hink 10l, med handduk/plastfolio med lite hål i eller en damejeanne med jäsrör. Häll svagdrickan och sockret i hinken och rör om tills sockret är löst
Lös upp jästen i ett glas ljummet vatten. Tillsätt det med kryddorna och skaka om ordentligt. Jäsningen bör komma igång över natten. Förvaras varmt i tre veckor eller tills jäsningen nästan helt avstannat.
Häll bort bottensatsen och sila. Gör gärna om det efter några dagar. Låt stå ytterigare orört i en vecka för klarning. Använd helst hävert för buteljering på flaska. Vi har kryddorna, Kryddshoppen.se
Vinglögg
1 flaska enkelt rödvin, 1-2 bitar hel kanel c.a 5g, 3-5 hela kryddnejlikor, 2-3 krossade kardemummor, 1 dl strösocker, Skal av ¼ citron.
Hetta upp vin och kryddor låt det dra under lock några minuter på mycket svag värme tillsätt socker o citron och rör om låt det dra i c.a 5min.
Barschfilet wünscht allen frohe Weihnachten und ein gesundes Neues Jahr.
Möge auch im neuen Jahr unser Forum ein Ansprechpartnere für alle Schwedenfans
sein.
Mein Vorhaben für das neue Jahr: Ich werde mich bessern und lieber über meine
Beiträge noch mal schlafen.
Das meine Gedanken fürs neue Jahr.
Barschfilet