Hilfe bei Rezepte übersetzen
-
- Beiträge: 2
- Registriert: 30. April 2015 09:49
Hilfe bei Rezepte übersetzen
Hallo an alle!
Ich würde gerne ein paar Rezepte aus einer schwedischen Zeitschrift ausprobieren, tu mich aber recht schwer damit. Kann mir bitte jemand beim Übersetzen helfen?
Die Rezepte sind folgende:
1) Cheesecake med skinka
Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, creme fraiche och summa fetaost. Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten. Blanda i persilja. Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja.
2) Räkcheesecake
Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala och hacka räkorna. Blanda ihop räkor, färskost, creme fraiche, hackad lök, rom, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och lät stå kallt i 4 timmar.
3. Vid servering: Ta upp cheesecake ur formen och strö över dill och garnera med skalade räkor och citronskivor.
3) Gratinerad kyckling
1. Dela kycklingfileerna, om de är stora på längden. Bryn dem runt om i en stekpanna me smör. Salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
2. Dela tomaterna och lägg ovanpå kycklingen. Repa av basilikabladen och strö över.
3. Blanda senap, grädde och färskost, och häll i formen. Strö över ost och tillaga i ugnen ca 25 minuter, tills kycklingen är klar. Servera med kokta haricots verts och ris eller potatis.
4) Laxcheesecake
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, gräddfil, pepparrot och dill till en smet. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Mosa laxen med en gaffel och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i 4 timmar.
3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med lax, citronskivor och dill.
5) Cheesecke med ansjovis
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Klä en form, 18x25cm, med plastfolie och tryck ut smulorna i formen. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, creme fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Släta till ytan och låt stå kallt i 4 timmar.
3. Vid servering: Skär i rutor och garnera med skivade rädisor och hackad gräslök.
6) Cheesecake med pesto och tomater
1. Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i form med löstagbar kan, 24cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
2. Fyllining: Vispa ihop kesella och ägg. Hacka i kesellan tillsammans med ost, pesto, salt och peppar och häll i formen. Grädda i 30 minuter. Låt svalna lite innan den garneras eller låt den kallna helt.
3. Vif servering: Garnera med delade tomater, oliver, basilika och pinjenötter.
Vieln Dank an alle für eure Hilfe!
Ich würde gerne ein paar Rezepte aus einer schwedischen Zeitschrift ausprobieren, tu mich aber recht schwer damit. Kann mir bitte jemand beim Übersetzen helfen?
Die Rezepte sind folgende:
1) Cheesecake med skinka
Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, creme fraiche och summa fetaost. Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme och rör ner i smeten. Blanda i persilja. Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja.
2) Räkcheesecake
Gör så här:
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala och hacka räkorna. Blanda ihop räkor, färskost, creme fraiche, hackad lök, rom, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och lät stå kallt i 4 timmar.
3. Vid servering: Ta upp cheesecake ur formen och strö över dill och garnera med skalade räkor och citronskivor.
3) Gratinerad kyckling
1. Dela kycklingfileerna, om de är stora på längden. Bryn dem runt om i en stekpanna me smör. Salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
2. Dela tomaterna och lägg ovanpå kycklingen. Repa av basilikabladen och strö över.
3. Blanda senap, grädde och färskost, och häll i formen. Strö över ost och tillaga i ugnen ca 25 minuter, tills kycklingen är klar. Servera med kokta haricots verts och ris eller potatis.
4) Laxcheesecake
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, gräddfil, pepparrot och dill till en smet. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Mosa laxen med en gaffel och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i 4 timmar.
3. Vid servering: Ta cheesecaken ur formen och garnera med lax, citronskivor och dill.
5) Cheesecke med ansjovis
1. Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Klä en form, 18x25cm, med plastfolie och tryck ut smulorna i formen. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, creme fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Släta till ytan och låt stå kallt i 4 timmar.
3. Vid servering: Skär i rutor och garnera med skivade rädisor och hackad gräslök.
6) Cheesecake med pesto och tomater
1. Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i form med löstagbar kan, 24cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
2. Fyllining: Vispa ihop kesella och ägg. Hacka i kesellan tillsammans med ost, pesto, salt och peppar och häll i formen. Grädda i 30 minuter. Låt svalna lite innan den garneras eller låt den kallna helt.
3. Vif servering: Garnera med delade tomater, oliver, basilika och pinjenötter.
Vieln Dank an alle für eure Hilfe!
-
- Beiträge: 17
- Registriert: 15. April 2015 08:39
- Danksagung erhalten: 1 Mal
Re: Hilfe bei Rezepte übersetzen
Hallo!
Hattest du schon Erfolg? Sonst helfe ich dir gerne!
LG
Hattest du schon Erfolg? Sonst helfe ich dir gerne!
LG
~~~ Flying Jacob ~~~: http://blog.haunschmid.name/?p=123
~~~ Tunnbrödsrulle ~~~: http://blog.haunschmid.name/?p=442
~~~ Tunnbrödsrulle ~~~: http://blog.haunschmid.name/?p=442
-
- Beiträge: 2
- Registriert: 30. April 2015 09:49
Re: Hilfe bei Rezepte übersetzen
Nein noch nicht! Wäre dir super dankbar für deine Hilfe!expectopatronum hat geschrieben:Hallo!
Hattest du schon Erfolg? Sonst helfe ich dir gerne!
LG
Wer ist online?
Mitglieder in diesem Forum: Ahrefs [Bot] und 0 Gäste